Je nieuwe thuis

In het woonzorgcentrum is de zorg van groot belang, net zoals het wonen en jouw leven.

Hoe is het om in ons woonzorgcentrum te wonen?

Het antwoord op deze vraag is heel persoonlijk. Binnenshuis hebben we een begeleider wonen en leven die als doel heeft om jou en je naaste(n) te ondersteunen bij de uitbouw van je leven in deze nieuwe omgeving. Het is zowel een vertrouwenspersoon als iemand die activiteiten organiseert, iemand die de buurt betrekt, ... Het is iemand waarbij je je thuis kan voelen. 

Je kamer is een plek waar je tot rust kan komen. Elke kamer heeft meubilair, een televisietoestel en een eigen badkamer. Met persoonlijke spullen kan je er je eigen plekje van maken.  

Woonzorgcentrum Berkenhof zet zich extra in voor personen die door hun gezondheidstoestand nood hebben aan een aangepaste zorg- en woonomgeving. Onze derde verdieping is een afgesloten afdeling waar mensen kunnen terugvallen op een verkleinde omgeving.

Hier wonen bijvoorbeeld personen met dementie die zich geen weg meer weten in grote gebouwen of straten. De derde verdieping biedt hen een veilige, geborgen omgeving. Om de medewerkers, familieleden en bewoners van de nodige kennis te voorzien kunnen we rekenen op onze referentiepersoon dementie, Anke. Het dementiebeleid wordt door haar uitgewerkt en uitgedragen. 


Hoe kan je je vrije tijd invullen? 

Cafetaria woonzorgcentrum BerkenhofOnze cafetaria

Zowel onze ergotherapeuten als begeleider wonen en leven zetten zich achter de activiteiten die georganiseerd worden. Hierdoor heb je de kans om nieuwe mensen te leren kennen. Evengoed zijn de mensen die jij graag ziet welkom om deel te nemen aan bepaalde activiteiten. Wanneer je bezoek ontvangt, is het mogelijk om herinneringen op te halen met een drankje in de cafetaria. We bieden je graag de kans om met mensen in contact te staan in ons woonzorgcentrum.  

Iedereen voelt zich goed als hij/zij er goed uitziet. Op het gelijkvloers vind je een nieuw ingericht kapsalon, waar kapster Katrien je graag verwent. Ze wast en knipt haren, legt je krullen mooi of trimt je baard bij. Heb je liever de vertrouwde handen van je eigen kapper, dan kan dat ook! De kapper kan je binnenshuis ontvangen of je kan vervoer regelen naar jouw kapsalon. 

Buiten de kapster hebben we eveneens een pedicure in dienst, Annick. Ook deze dienst is verblijvend, zeker niet verplicht. Standaard komt Annick om de zes weken langs, maar dit kan eveneens op eigen wens. 

Downloads