Opening buurtrestaurant 't Klapgat

Gepubliceerd op  dinsdag 13 februari 2024

Op woensdag 28 februari om 11.30 uur opent buurtrestaurant ’t Klapgat haar deuren in de cafetaria van Woonzorgcentrum Berkenhof. Kom jij graag de sfeer opsnuiven en genieten van een heerlijke maaltijd? Spreek gerust af met buren, vrienden of collega’s. Of kom alleen en schuif aan bij anderen. Het kan allemaal in het buurtrestaurant. Iedereen is welkom!  

Waarom een buurtrestaurant?

Het buurtrestaurant is er om mensen te ontmoeten, om je buren beter te leren kennen en om gezellig een babbeltje te slaan. We kozen bewust de cafetaria van woonzorgcentrum Berkenhof als locatie. Het woonzorgcentrum zet hiermee zijn deuren open voor de buurt en voor alle Heistenaren. We willen een open huis zijn waar iedereen welkom is.

Net zoals we onze bewoners regelmatig stimuleren om naar buiten te gaan; voor een wandelingetje of een uitstap naar de markt, willen we nu de buurt naar ‘binnen’ trekken. Onze cafetaria leent zich daar uitstekend voor. Bewoners appreciëren de gezellige drukte. Ze komen graag onder de mensen, willen erbij horen en genieten van een vriendelijke goeiedag.

Op woensdagnamiddag hopen we ook heel wat (groot) ouders met kinderen te bereiken. Het jeugdige enthousiasme is voor onze bewoners een moment om naar uit te kijken. Hopelijk ontstaan er in de toekomst nog mooie intergenerationele samenwerkingen. Ideeën daarvoor zijn zeker welkom!

Tegelijkertijd willen we als welzijnsvereniging De Zilveren Zwaan de Heistenaren nog meer vertrouwd maken met onze werking. Ook de thuiszorgdiensten zullen weldra hun vaste stek nemen in woonzorgcentrum Berkenhof. Dus als je vragen hebt over gezinszorg, maaltijden aan huis of Mobitwin (vroeger de Minder Mobielencentrale), ben je meteen op de juiste plaats!

Wanneer en wat kan je komen eten?

Je bent elke 4e woensdag van de maand welkom. Dat is op 28 februari, 27 maart, 24 april, 22 mei, 26 juni, 24 juli, 28 augustus, 25 september, 23 oktober, 27 november, 18 december (uitzonderlijk 3e woensdag). De maaltijden worden geserveerd tussen 11.30 en 14 uur. Daarna kan iedereen gezellig blijven nakaarten in de cafetaria.

  • Voor een maaltijd betaal je de democratische prijs van 9 euro (1,80 euro met vrijetijdskaart).
  • Kinderen betalen 6 euro (1,20 euro met vrijetijdskaart).
  • Elke maaltijd bestaat uit soep, een hoofdgerecht en een nagerecht.

Menu februari
Tomatensoep met balletjes - gebraad, wortelen en erwten, champignonsaus, kroketten - rijstpap 

Hoe schrijf je in?

Voor het buurtrestaurant van februari, schrijf je in voor 20 februari om 12 uur:

  • telefonisch via 015 24 63 30 op weekdagen tussen 9 en 16 uur
  • aan het onthaal van WZC Berkenhof, Jozef Weynsstraat 3, Heist-op-den-Berg op weekdagen tussen 9 en 12 uur

Vrijwilligers gezocht!

Voor het buurtrestaurant zijn we nog op zoek naar extra vrijwilligers die een handje willen toesteken bij het uitscheppen van de maaltijden, de tafels dekken, afruimen, organisatie van activiteiten, enz.  

Graag meer informatie over dit project? Aarzel niet om Evy Vercammen of Hannah Grielen te contacteren: buurtrestaurant@zilverenzwaan.be